Fakta

LOA: 17.15 m
Skrovlängd: 16.30 m Längd i vattenlinjen: 15.17 m
Max Bredd: 5.05 m
Deplacement: 17 625 kg
Djupgående: 2.50 m
Kölvikt: 4 900 kg
Motorstyrka: 110 hk (150 hk opt.)
Bränsletank: 440 L
Vattentank: 730 L
Segelyta: 141 m2
Storsegel: 72 m2
Genua: 69 m2

Dufour 56

Dufour 56 är, tillsammans med Dufour 61, ett av de två flaggskeppen i Exclusive-serien. Dufour 56 är en fantastisk yacht för långdistanssegling. Snabb, sjöduglig och pålitlig under alla förhållanden, förkroppsligar den själva essensen av en kraftfull, säker och lättmanövrerad segelbåt.

Däcksytorna är väl fördelade mellan segling och avslappning. Tysk skotning för storen tillsammans med den självslående focken gör den enkel att hantera med liten besättning. I aktern finns ett integrerat jollegarage med plats för en 3.10 m lång jolle. I aktre delen av sittbrunnen finns ett stort och praktiskt bord med belysning och stort kylskåp med frys integrerat i aktern av bordet. I tillägg till sittbrunnsbänkarna finns extra sittplatser under sprayhooden. Bänkarna på varje sida i cockpit konverteras enkelt till två dubbla cockpit-sängar att användas för solning dagtid och skönt häng kvällstid.

Dessutom finns akteröver ett komplett utepentry med gasgrill, vask med v/k vatten och en rejäl arbetsbänk.

Under däck sätter Dufour 56 en ny standard för lyx och komfort ombord med en sofistikerad design och avancerade funktioner. I salongen finns ett stort dinette-bord om babord och om styrbord en egen sittavdelning med bekväma soffor. Det fullutrustade pentryt är placerat framför salongen och blir därmed mer avskilt. Här finns rejäla lagringsutrymmen med bl a en stor vinkällare under däck.

Klicka nedan för layoutbilder!